فریدونکنار
شهرستان فریدونکنار :
شهرستان فریدونکنارکه در نوار ساحلی دریای خزر قراردارد از شرق به بابلسر، از غرب به سرخرود و محمودآباد، از جنوب به آهنگرکلا و از شمال به دریای خزرمحدود است.
جمعیت شهرستان فریدونکنار در سال 1390، برابر با 57980 نفر بوده است. این شهرستان شامل یک شهر به نام فریدونکنار و دو بخش به نام های بخش مرکزی و بخش دهفری می باشد.
مساحت این شهرستان بالغ بر پنج کیلومتر مربع و ارتفاع آن از سطح دریای آزاد منفی 24. 75 متر می باشد. فریدونکنار منطقه ای است دشتی و کرانه ای با آب و هوایی معتدل و مرطوب. عموم مردم آن به شغلهای کشاورزی و ماهیگیری مشغول اند. صید ماهی سفید در این شهر بیشتر از دیگر شهرهای شمالی انجام می شود. از محصولات شناخته شده این شهرستان برنج طارم محلی آن است که زبانزد خاص و عام می باشد.
پیشینه ی تاریخی :
این شهر که مرکز فرماندهی فریدون شاه بوده است در گذشته فری کنار نام داشت. قدمت این شهر طبق آثار تاریخی که تا کنون کشف شده حداقل 3800 سال می باشد. قصر فریدون شاه جم نوه جمشید پیشدادی شاخص ترین مدرک این ادعا است که هم اکنون آثار آن در میان شالیزارهای جنوب شرق این شهرستان بوده و به قلاکتی مشهور است. وجود بناهای کهنی نظیر امامزاده محمد در داخل تکیه معصوم زاده و گورستان کهن آن گواه کهن بودن و تاریخی بودن این شهرستان می باشد.
جاذبه های گردشگری، تاریخی و فرهنگی فریدونکنار
زیستگاه بین المللی درنای سیبری :
زیستگاه بینالمللی درنای سیبری، در ایران تنها زیستگاه و در جهان جزء چهار زیستگاه درنای سیبری میباشد. این تالاب در جنوبشرقی شهر فریدونکنار قراردارد که با گرد هم آمدن مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران آبزی، به یکی از غنیترین اکوسیستمهای تالابی شمال کشور تبدیل شده است. در اهمیت این تالاب 5400 هکتاری همین بس که بگوییم نادرترین موجود زنده ایران، زمستانها را در این تالاب میگذراند. این درنای سیبری که آخرین بازمانده نسل خود در فریدونکنار است، مدام میان ایران و روسیه در حرکت است. البته به جز این درنا، پرندگان دیگری مثل انواع غاز، مرغابی، قو، باکلان، پرلا، کشیم و حواصیل گرفته تا پلیکان، قرهغاز، شاهین، عقاب دریایی و عقاب شاهی هم در این تالاب زندگی میکنند. برای سفر به این تالاب زیبا باید از جاده فریدونکنار به آمل یا بزرگراه بابلسر به بابل استفاده کنید. در سفر به این تالاب به چکمههای بلند و لباسهای مقاوم به آب نیاز دارید. در اطراف تالاب درختان شمشاد، بید، داغداغان و زبان گنجشک را میتوان مشاهده کرد. عمق این تالاب در زمستانها به حداکثر خود میرسد. اگر هوس رفتن به درون تالاب را کردید، حواستان باشد که قسمتهای عمیق تالاب بیش از 2 متر عمق دارند.
منطقه جنگلی جزین:
جنگل منحصر به فرد جزین در روستاهای جزیم، اوکسر و زاهدکلا در 13 کیلومتری مرکز شهرستان در 60 هکتار از پوشش جنگلی خوبی برخوردار است که هر ساله پذیرای مردم درروز های تعطیل است. وجود رودخانه زیبا از دل جنگل جزین و سقاتلار جزین جلوه خاصی به این منطقه سرسبز بخشیده است.
از دیگر جاذبه ها :
از دیگر جاذبه ها می توان به ساحل ماسهای بیش از 10کیلومتری همراه با جاذبههای گردشگری و توریستی، دامگاه پرندگان
ازباران و سوته، بازار روز شهر و بازارچه سنتی هفتگی که تحت عنوان شنبه بازار به صورت منظم برپا میشود، مسجد جامع
بهرامی در مرکز شهر، سقانفارهای روستای جزین، بالا نوایی محله و اسبوکلای کریم کلا، حمام تاریخی در روستای سوته،
آستانه مبارکه امام زاده قاسم در حدفاصل دو روستای کاردگر محله (اثرحفاظتی مربوط به اوایل دوران قاجار) اشاره نمود.